Home Dashboard Directory Help
Search

Long term poor site performance by tibb


Status: 

Active


6
0
Sign in
to vote
Type: Suggestion
ID: 808246
Opened: 11/11/2013 4:59:22 AM
Access Restriction: Public
0
Workaround(s)
view

Description

Whole connect site takes horribly long time to respond to any request.
Details
Sign in to post a comment.
Posted by adigostin on 4/12/2014 at 2:00 PM
Same issue here in Europe. Everything on microsoft.com is fast except for connect.microsoft.com.
I keep shortcuts to certain Connect bugs and it always takes 30-60 seconds to load any of them. Afterwards the site is usually fast.

And it never remembers my login, though this appears an age old bug on any microsoft.com site.
Posted by Maximilian Haru Raditya on 11/22/2013 at 10:02 PM
I'm curious why this isn't getting fixed after a very time long time ago.

On the bottom, there's a network capture result from IE11 F12. I notice at least 3 issues here:

1. Accessing "https://connect.microsoft.com/dashboard/" for the first time (initiated by click, see details below), from request time to the first byte response received, took 3.58 s. Ironically, the page size requested is only 93,35 KB.
I consider it as being lucky though. Often, it could be much longer than it: more than 10 s.
For justification, it's not an internet connectivity issue as other sites even when using HTTPS are performing well without this lag issue.

2. "/scripts/connectsite.loc.js" is not cached. It returns HTTP 200 OK with no-cache, and yet the response body is always the same

var SR = {"Required":"This is a required field","InvalidPattern":"You must use the required format:"};"

It itself took 0.71 s. Not sure why it's cached and why it took so long to fetch even when not-cached.

3. It's accessing a tiny GIF image that seems to be used from tracking purpose. I'm not sure what it is and how important it is, but sure it's taking 249 ms. Not much, but still time is so precious here.

These issues are just a glimpse from what I've noticed. There are other performance issues in other areas as well.




URL    Protocol    Method    Result    Type    Received    Taken    Initiator    Wait‎‎    Start‎‎    Request‎‎    Response‎‎    Cache read‎‎    Gap‎‎
https://connect.microsoft.com/dashboard/    HTTPS    GET    200    text/html    93,35 KB    3.58 s    click    0    0    3588    0    0    1170
/styles/ConnectSite.min.13.11.24796.11150.css    HTTPS    GET    304    text/css    248 B    < 1 ms    <link rel="stylesheet">    3588    0    0    0    0    1170
/styles/MasterStyle.min.13.11.24796.11150.css    HTTPS    GET    304    text/css    247 B    < 1 ms    <link rel="stylesheet">    3604    0    0    0    0    1154
/styles/metro.min.13.11.24796.11150.css    HTTPS    GET    304    text/css    247 B    < 1 ms    <link rel="stylesheet">    3604    0    0    0    0    1154
/styles/progress.13.11.24796.11150.css    HTTPS    GET    304    text/css    246 B    < 1 ms    <link rel="stylesheet">    3604    0    0    0    0    1154
/styles/sprites.min.13.11.24796.11150.css    HTTPS    GET    304    text/css    247 B    < 1 ms    <link rel="stylesheet">    3604    0    0    0    0    1154
/scripts/connectsite.loc.js    HTTPS    GET    200    application/x-javascript    393 B    0.71 s    <script>    3604    0    717    0    0    437
https://ajax.aspnetcdn.com/ajax/jquery/jquery-1.6.2.min.js    HTTPS    GET    304    application/x-javascript    407 B    < 1 ms    <script>    3604    0    0    0    0    1154
/scripts/jquery.tmpl.min.13.11.24796.11150.js    HTTPS    GET    304    application/x-javascript    263 B    < 1 ms    <script>    3604    0    0    0    0    1154
/scripts/modernizr2.min.13.11.24796.11150.js    HTTPS    GET    304    application/x-javascript    264 B    < 1 ms    <script>    3604    0    0    0    0    1154
/scripts/connectsite.min.13.11.24796.11150.js    HTTPS    GET    304    application/x-javascript    264 B    < 1 ms    <script>    3604    0    0    0    0    1154
/scripts/jquery.unobtrusive-ajax.min.13.11.24796.11150.js    HTTPS    GET    304    application/x-javascript    263 B    15 ms    <script>    3604    15    0    0    0    1139
/omniture/omniture_combined.13.11.24796.11150.js    HTTPS    GET    304    application/x-javascript    264 B    < 1 ms    <script>    3619    0    0    0    0    1139
https://microsoftsto.112.2o7.net/b/ss/msstoconnect/1/H.19.4/s76376087823764?AQB=1&ndh=1&t=23/10/2013%2012%3A44%3A8%206%20-420&vid=8e150507_4f42_48f6_b2eb_01a371185f57&ns=microsoftsto&pageName=/dashboard/&g=https%3A//connect.microsoft.com/dashboard/&r=https%3A//connect.microsoft.com/&cc=USD&ch=root&server=connect.microsoft.com&events=event1&c1=connect&v1=connect&c3=My%20Dashboard%20%7C%20Microsoft%20Connect&v3=My%20Dashboard%20%7C%20Microsoft%20Connect&c10=https%3A//connect.microsoft.com/dashboard/&v17=/dashboard/&c29=connect.microsoft.com/dashboard/&c45=fpc&s=1366x768&c=24&j=1.6&v=Y&k=Y&bw=1127&bh=613&ct=lan&hp=N&pid=homepage&pidt=1&oid=https%3A//connect.microsoft.com/dashboard/&ot=A&oi=35&AQE=1    HTTPS    GET    200    image/gif    0,56 KB    249 ms    <img>    4509    0    249    0    0    0
Sign in to post a workaround.