Home Dashboard Directory Help
Search

MFC OLE-Server doesn't seem to support the new style MFC Toolbars by Edward Clements


Status: 

Closed
 as Fixed Help for as Fixed


1
0
Sign in
to vote
Type: Bug
ID: 710858
Opened: 12/2/2011 7:54:54 AM
Access Restriction: Public
Moderator Decision: Sent to Engineering Team for consideration
0
Workaround(s)
view
0
User(s) can reproduce this bug

Description

When you create a new Project with the VS2010 (Ultimate, with SP1) AppWizard, it creates the In-Place frame (IpFrame.cpp, IpFrame.h: based on COleDocIPFrameWndEx) to use the old-style toolbars (based on CToolbar) instead of CMFCToolbar.

[This issue was posted in http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/vcmfcatl/thread/18dca04d-68e4-453a-a793-a88b672330ec, but no answer after a week]
Details
Sign in to post a comment.
Posted by Microsoft on 4/29/2014 at 12:24 PM
Thank you for reporting this issue. This issue has been fixed in Visual Studio 2013. You can install a trial version of Visual Studio 2013 with the fix from: http://go.microsoft.com/?linkid=9832436
Posted by Microsoft on 12/14/2011 at 1:33 AM
Thank you for submitting feedback on Visual Studio 2010 and .NET Framework. Your issue has been routed to the appropriate VS development team for review. We will contact you if we require any additional information.
Posted by Edward Clements on 12/9/2011 at 5:40 AM
Sorry, I didn't get any notification e-mail for the previous post (from MS-Moderator09 on the 5th) !

The point I'm trying to make is that when you generate a new project (as given in "Steps to reproduce" above), the AppWizard generates a CMFCToolbar member variable in MainFrm.h, but a CToolbar member variable in IpFrame.h.
This means when the application is running normally, it will show the new-style (office-look) toolbars, but when it is active as a "in-place" OLE-Server, it will show the old-style (grey) toolbars.

I'm attaching two screenshots:
- Normal-Run.JPG shows how the app looks when run normally
- OLE-in-Container.JPG shows the app inplace-active in an OLE Conainer application

As you can see, the application shows the old-style (grey) toolbars when it is running as an OLE-Server, this happens because of the CToolbar class being used in IpFrame (instead of CMFCToolbar).

Hope this helps!
Posted by Microsoft on 12/9/2011 at 1:48 AM
Hello,

Sorry for bothering. Is there any update?

It would be greatly appreciated if you could provide us with that information as quickly as possible.

Thanks you
Posted by MS-Moderator09 [Feedback Moderator] on 12/5/2011 at 1:06 AM
Thank you for reporting this issue.

Could you please provide us with some screenshots along with some comments to show this issue?

It would be greatly appreciated if you could provide us this information as quickly as possible.

Thank you
Posted by MS-Moderator01 on 12/2/2011 at 8:43 PM
Thank you for your feedback, we are currently reviewing the issue you have submitted. If this issue is urgent, please contact support directly(http://support.microsoft.com)
Sign in to post a workaround.
File Name Submitted By Submitted On File Size  
OLE-in-Container.JPG (restricted) 12/9/2011 -
Normal-Run.JPG (restricted) 12/9/2011 -