Visual Studio fails to auto-detect utf-8 encoding without signature - by Agamnentzar

Status : 

  Fixed<br /><br />
		This item has been fixed in the current or upcoming version of this product.<br /><br />
		A more detailed explanation for the resolution of this particular item may have been provided in the comments section.


1
0
Sign in
to vote
ID 502032 Comments
Status Closed Workarounds
Type Bug Repros 0
Opened 10/24/2009 1:00:59 PM
Access Restriction Public

Description

Files saved with utf-8 encoding without signature are opened as if encoded with Codepage 1250.
Sign in to post a comment.
Posted by Microsoft on 11/12/2009 at 3:54 PM
Hi Agamnetzar,

After further review and discussions with globalization experts, we revisited this bug and just checked in a fix for it today. I'm re-resolving it as Fixed, and you should see the 'Auto-detect UTF-8 encoding without signature' option working correctly in VS 2010 RTM.

Thanks again for your feedback,
Brittany
Posted by Microsoft on 11/5/2009 at 6:27 PM
Hi Agamnentzar,

Thank you for reporting this issue. Due to a tight schedule we unfortunately don't have time to fix everything for VS 2010 RTM, so I'm resolving this bug as Won't Fix for the current release. However, it will remain in our database to be revisited for a future version of Visual Studio.

Thanks for trying VS 2010 Beta2 and sending your feedback.

Brittany Behrens
Program Manager, VS Platform
http://blogs.msdn.com/visualstudio
Posted by Agamnentzar on 10/30/2009 at 9:42 AM
The option 'Auto-detect UTF-8 without signature' was turned on, i checked it when i saw the problem.
When i was checking it now i realized that it does not apply to .txt files, from files that i checked the bug applies to .html and .aspx files.
I attached html file that was saved with UTF-8 encoding without signature that should contain "aaaałóśćzzzz" string.
This file works correctly in Visual Studio 2008 and Notepad but in Visual Studio 2010 Beta2 is read as "aaaałóśćzzzz"
Posted by Microsoft on 10/30/2009 at 4:28 AM
Hello

Thanks for your feedback. But we could not repro in our lab. Could you please try again with 'Auto-detect UTF-8 without signature' option checked in Tools\Options\Text Editor\General? If this issue still occurring, please provide us a file that can be used to repro this issue?

Thanks,
Kylin.Ming
Posted by Microsoft on 10/26/2009 at 11:49 PM
Thank you for your feedback, We are currently reviewing the issue you have submitted. If this issue is urgent, please contact support directly(http://support.microsoft.com)

If at any time your issue is closed unsatisfactorily, you may edit your issue via Connect and change the status to “Active.”

Thank you,
Visual Studio Product Team