Home Dashboard Directory Help
Search

Helpprovider displays in the wrong location on 64bit applications by urk_forever


Status: 

Closed
 as Fixed Help for as Fixed


2
0
Sign in
to vote
Type: Bug
ID: 522261
Opened: 12/28/2009 5:20:17 AM
Access Restriction: Public
1
Workaround(s)
view
1
User(s) can reproduce this bug

Description

When a helpprovider control is used in a Windows Forms application and the application platform target is set to Any CPU (and the machine is running a 64bit OS) or x64 then the help message location is wrong when the help message is shown.

Here are two examples of this bug:

The platform set to x86
http://www.xs4all.nl/~pbruine/dump/result32bit.jpg

The platform set to x64 (or Any CPU and the OS is 64bit)
http://www.xs4all.nl/~pbruine/dump/result64bit.jpg
Details
Sign in to post a comment.
Posted by Paviad on 6/9/2012 at 9:44 AM
This still happens in VS2010 SP1 almost 3 years later.
Posted by Yadyn on 4/13/2010 at 12:27 PM
Are there any plans to incorporate this fix into previous .NET releases, via Service Packs or something?
Posted by Microsoft on 12/29/2009 at 11:46 PM
Thanks for your feedback on the .NET Framework!

We are able to reproduce the bug that you reported and have had it fixed since VS2010 Beta2. You could download Beta2 bits from Microsoft download center and verify the resolution.

Please keep the feedback comming.

Thanks,
UIFx Team
Posted by Microsoft on 12/28/2009 at 11:53 PM
Thanks for your feedback.

We are routing this issue to the appropriate group within the Visual Studio Product Team for triage and resolution.
These specialized experts will follow-up with your issue.
Sign in to post a workaround.
Posted by urk_forever on 12/28/2009 at 5:21 AM
Set the platform target to x86 in the project properties.