Publish feature dont work if you have no ConnectionString set in Web.config - by MartinFr-

Status : 

  Fixed<br /><br />
		This item has been fixed in the current or upcoming version of this product.<br /><br />
		A more detailed explanation for the resolution of this particular item may have been provided in the comments section.

Sign in
to vote
ID 745938 Comments
Status Closed Workarounds
Type Bug Repros 0
Opened 6/1/2012 6:31:55 PM
Access Restriction Public


If you have no connectionstring set in web.config when you click the publish feature (create profile etc), it will come with an alert box saying "Object reference not set to an instance of an object".

Please also see my other bug report about having to manually clear the project everytime you want to publish and not use the preview feature.
Sign in to post a comment.
Posted by Jimmy [MSFT] on 7/13/2012 at 4:32 PM
Hi Martin,

I have some good news! We've just released an update for VS2012 RC which contains the fix for this issue. You can find more information at

- Jimmy Lewis
SDET, Visual Web Developer team
Posted by MartinFr- on 6/8/2012 at 5:14 AM
Thanks, that is great to hear.
Posted by Jimmy [MSFT] on 6/7/2012 at 12:52 PM
Hi Martin,

This is unfortunately a known bug that has been fixed after the RC. This will definitely be fixed by RTM, and we're considering options for how to release a fix for RC customers before RTM releases.

- Jimmy Lewis
SDET, Visual Web Developer team
Posted by Helen [MSFT] on 6/4/2012 at 10:14 PM
Thanks for your feedback.

We are rerouting this issue to the appropriate group within the Visual Studio Product Team for triage and resolution. These specialized experts will follow-up with your issue.
Posted by MS-Moderator01 on 6/1/2012 at 6:42 PM
Thank you for your feedback, we are currently reviewing the issue you have submitted. If this issue is urgent, please contact support directly(