FolderBrowserDialog does not show network drives on Windows 8 - by Olivier Fermy

Status : 

  By Design<br /><br />
		The product team believes this item works according to its intended design.<br /><br />
		A more detailed explanation for the resolution of this particular item may have been provided in the comments section.

Sign in
to vote
ID 767400 Comments
Status Closed Workarounds
Type Bug Repros 1
Opened 10/15/2012 12:44:09 AM
Access Restriction Public


When an application runs with elevated privileges, the FolderBrowserDialog does not show network drives on Windows 8.
Sign in to post a comment.
Posted by Microsoft on 10/18/2012 at 4:33 PM
Thank you for your feedback. The issue that you have reported is actually by design. Since UAC was introduced in Windows Vista, the network drive mappings were different between process runing elevated and non-elevated. That lead to some confusion about what's available and in Windows 8 only the network drives available in the context of the application invoking the dialog (elevated or non-elevated) are shown. The behavior is not specific to WinForms - you can easily observe it in any other application, like Notepad, by running it elevated and not elevated.
Many customers have found it useful to discuss issues like this in the forums ( where Microsoft and other members of the community can recommended ways to achieve the behavior you interested in.

The Windows Forms Product Team
Posted by Microsoft on 10/15/2012 at 8:21 PM
Thank you for submitting feedback on Visual Studio and .NET Framework. Your issue has been routed to the appropriate VS development team for investigation. We will contact you if we require any additional information.
Posted by Olivier Fermy on 10/15/2012 at 3:02 AM
Thank your for your reply. This problem can be reproduced with VS 2010 Ultimate or VS 2012 Premium on Windows 8 Entreprise 64-bit. You can find attached a sample project. See the steps to reproduce, you need to comment/uncomment the content of the manifest file in this project.
Posted by Microsoft on 10/15/2012 at 2:41 AM
Thanks for your feedback.

In order to fix the issue, we must first reproduce the issue in our labs. In order to efficiently investigate and reproduce this issue, we are requesting additional information outlined below.

Could you please give us a more detailed information such as the version of your OS and VS so that we can conduct further research? It would be better if you can give us a demo project.

Please submit this information to us within 3 business days. We look forward to hearing from you with this information.

Microsoft Visual Studio Connect Support Team
Posted by Macy [MSFT] on 10/15/2012 at 12:52 AM
Thank you for your feedback, we are currently reviewing the issue you have submitted. If this issue is urgent, please contact support directly(